Sosyal Medya

Güncel

Katalonya Başkanı’ndan krala ve başbakana mektup: Halkın sesini dinleyin!

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı Rajoy’a yazdığı ve kral 6. Felipe’ye de gönderildiği bildirilen mektupta 1 Ekim’deki referandum için diyalog çağrısında bulundu.



TIMETURK'ün Reuters ve El Pais'ten derlediği bilgilere göre, Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau'nun da imzası olan mektupta Katalonya yönetimi, İspanya devletinden referandum için destek beklediğini belirtiyor.

"KAYITSIZ ÅžARTSIZ, NET BÄ°R DÄ°YALOG Ä°STÄ°YORUZ"

Mektupta “Kayıtsız ÅŸartsız, net bir diyalog istiyoruz. Hepimizin sahip olduÄŸu meÅŸruluÄŸa dayanarak, gerçek bir demokraside asla sorun teÅŸkil etmeyecek bir ÅŸeyi mümkün hale getirmeliyiz, o da halkın sesini dinlemektir. Demokratik sistemlerde politik çatışmalar, müzakere ve diyalog sonucu ortaya çıkan önerilerle çözülür. Katalonya ve Ä°spanyol devleti arasında süregelen, açık bir çatışma mevcuttur ve biz bu çatışmayı anlaÅŸma yoluyla çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Diyalog arzumuz hep vardı, hala var ve her zaman olacak.” ifadeleri yer alıyor.

"EŞİ BENZERÄ° GÖRÃœLMEMÄ°Åž BÄ°R BASKICI TAVIR VE SALDIRGANLIK" 

Katalonya BaÅŸkanı yazdığı mektupta, Ä°spanya devletinin “eÅŸi benzeri görülmemiÅŸ bir baskıcı tavır ve saldırganlık” ortaya koyduÄŸunu ifade etti.

Katalonya'da sayısı 5.5 milyonu aÅŸan seçmenlerin büyük bölümü, bölgenin Ä°spanya ile olan iliÅŸkilerinde söz hakkına sahip olmak istiyor. Hakimler, Katalonya'ya bağımsızlık yolunu açan iki yasanın, “anayasaya ve ülkenin bölünmezliÄŸine aykırı olduÄŸunu” iddia ederek askıya alınmasına karar vermiÅŸti. Katalonya yetkilileri de referandumu yasa dışı ilan eden BaÅŸbakan Mariano Rajoy'a direnerek Katalanları 1 Ekim'de sandıklara çağırmayı sürdürüyor. 

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.